Calendula


Tijdens het oogstseizoen plukken wij verse goudsbloemen bij de lokale bioboer en verwerken deze als moedertinctuur. Uit de moedertinctuur wordt een hoog geconcentreerd extract bereid. Dit extract vormt de basis van al onze Calendulabereidingen.


Calendula is de Latijnse benaming voor goudsbloem. Calendula of goudsbloem staat bekend om zijn beschermende en herstellende werking op de huid: irritaties en beschadigingen van allerlei aard worden zonder nevenwerkingen verholpen.


Hieronder vindt u ons gamma voor zowel cosmetische als wondhelende toepassingen.

wondheling - irritaties - insecten


CALENDULAGEL

Aanrader voor elke EHBO huisapotheek. Deze gel is een manusje van alles: te gebruiken bij insectenbeten, zonnebrand, oppervlakkige brandwonden,  schaaf-, snij- en moeilijk helende wonden, kloven, korstjes, huidirritaties en verzachtend voor spataderen.


tube 50ml

€ 10.75

wondheling - oude wonden


CALENDULA HONINGZALF

Combineert de werkzaamheid van Calendula met de vochthoudende en herstellende werking van honing. Te gebruiken bij oude wonden of droge letsels. 


Aanbrengen onder verband.


tube 60ml

€ 10.75

wondheling - in en rond de mond


MELICAL

Zoetsmakende en kruidige gel op basis van goudsbloem, citroenmelisse en zoethout voor gebruik in en rond de mond. Te gebruiken bij aften, opkomende koortsblaasjes, tandvleesontsteking.


tube 8g

€ 6,10