info@pharmaplant.be

+32 (0)3 666 89 92

Plantaardige producten voor de huisapotheek


Pharmaplant is in 2001 opgericht door apotheker Tuur Hendrickx uit Kalmthout in België. Samen met zijn medewerkers ontwikkelden zij door de jaren heen verschillende producten op basis van hoogwaardige plantenextracten. De producten zijn zonder voorschrift verkrijgbaar en genotificeerd door het FAVV.


De producten zijn verkrijgbaar in uw apotheek of op bestelling via deze website. Binnenkort kunt u de producten hier ook online aankopen. Bent u op zoek naar advies, stel uw vraag op onze contactpagina.


Voorlopig staat enkel ons Calendulagamma online, weldra volgen ook onze siropen, kruidentabletten, kruideninfusies, gevriesdroogde planten enz. Vraag ernaar bij uw apotheker of blijf op de hoogte via onze facebookpagina.

Onze werkwijze

We vertrekken van vers of gedroogd plantenmateriaal, indien beschikbaar van biologische teelt. Vers plantenmateriaal wordt onmiddellijk verwerkt tot drogerij of tinctuur. Gedroogd plantgoed wordt met analysecertificaat afgeleverd en gecontroleerd op kwaliteit (kleur, geur, smaak, onregelmatigheden). Het kruid wordt vervolgens in onze werkplaats bereid volgens de recepturen van de Europese Pharmacopee (voorheen Duitse) en chromatografisch getest op hun werkzaamheid.

Zelf aan de slag?

Bent u ook plantenliefhebber en wilt u zelf aan de slag met uw oogst?


Pharmaplant beschikt over verschillende machines zoals een industriële kruidenmaler (verschillende zeefgroottes), droogkast, destilleerkolom, tablettenmachine, kruidenpers, siroopketel, tubevuller, mengmachine.


Contacteer ons voor de mogelijkheden.


Veiligheid van onze producten

We gebruiken zo weinig mogelijk synthetische toevoegingen zoals bewaarmiddelen, parfums, parabenen, smaak-, kleur- en geurstoffen. Om de veiligheid, stabiliteit en houdbaarheid van het product te waarborgen, kunnen wij het minimale gebruik ervan echter niet uitsluiten.


Voor de inname van onze producten gelden de voorschriften op de bijsluiter en de verpakking. De meeste producten zijn veilig te gebruiken voor kinderen, bij zwangerschap en borstvoeding. 


Onze werkplaats en producten zijn goedgekeurd door het FAVV en voldoet aan HACCP.


Beter met...

Waar mogelijk draagt Pharmaplant graag haar steentje  aan onze planeet. We maken gebruik van alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen en een geothermische warmtepomp. Onze wagens zoemen als elektrische bijtjes door het landschap.


De producten worden verpakt door de leerlingen van het BuSO Berkenbeek in Wuustwezel. Zij plakken de etiketten en steken onze producten in de doosjes.